Garnera tårtan med banangrädde!
Bland Gert Strands succéprodukter finns de framgångsrika vispgräddearomerna, och nu välkomnas smaken Banan till sortimentet, under varumärket Aromhuset. Gräddarom med smak av banan har många användningsområden och eftersom den är fullständigt fri från kalorier blir den snabbt barns, diabetikers och dietanhängares oumbärliga smaksättare.
Banan har söt arom, det vet vi allihopa. Till kulören är en mogen banan glatt gul och till formen roande kurvig. Bananer är minsann roliga och upplyftande frukter på alla plan. Aromhusets gräddarom med arom från banan är verkligen inget undantag. Denna smaksättare skänker grädden eller yoghurten tydlig arom av banan utan att kännas konstgjord och dessutom färgar den grädden tydligt gul.
Banangrädde är klockren att ha som dekor på tårtan alternativt som ett lager inuti. Banansmaken är försvinnande delikat och det finns överhängande risk att man råkar lapa i sig aningen för mycket av den smaksatta grädden innan den tillförs på tårtan. Det åstadkommer förstås inget för var flaska gräddarom räcker till hela två liter grädde. Det blir många tårtor, det.
Naturligtvis äger gräddaromerna ytterligare användningsområden än enbart till grädde. De flesta gillar att smaksätta sin yoghurt med Aromhusets gräddaromer och just banan förutspås bli en färsk favorit till just detta syfte. Det blir mycket lättare att få barnen att äta hälsomedveten, naturell yoghurt I frånvaro av konstiga tillsatser om den har gul kulör och arom av banan.
En flaska gräddarom består av 30 ml smaksättning och varje deciliter grädde behöver drygt 1,5 ml arom för ultimata verkan. Man kan ta mindre om man vill ha lite mildare smak och ljusare färg, det avgör man själv, överdosering kan dock utmynna i lite besynnerlig eftersmak.
Sortimentet från gräddaromer har hittills bestått av tre klassiska smaker – choklad, blåbär samt jordgubbe med ljusbrun respektive blå samt röd kulör. Nykomlingarna utgörs av nämnda Banan och bubblaren Melon som blir alldeles grön i kulören. Samtliga är oerhört smakrika men jordgubbe och banan delar troligen ändå första placering vad gäller användbarhet.
Vill man producera hemgjord glass är dessa aromer underbara smak- samt färgsättare. De går också att kombinera för att få exempelvis glass med smak av choklad/banan eller varför inte blåbär/jordgubbe? Melonaromen står lite i en kategori för sig själv med aningen mer exotisk arom och oerhört spännande grön kulör.
Extra användbara blir gräddaromerna från Aromhuset när det vankas barnkalas. Nu när sortimentet kompletterats med två nya färger så finns alla de viktiga färgerna: röd (rosa), blå, gul och grön, och brun. Om man därtill blandar smakerna lite så kan man få fram alla lika färger man vill, som lila och orange. Smakerna blir lite mer svårdefinierade när man blandar dem, men kombinationerna blir riktigt mumsiga!
Är man nyfiken på att prova Aromhusets nykomling Banan så handlar man dem smidigast på www.allt-fraktfritt.se. En mindre doseringspipett medföljer och underlättar när man vill dosera mindre mängder, exempelvis till sin morgonskål med yoghurt.
I och med att allt fler människor blir kolhydratmedvetna så söker de efter alternativ till de sockerspäckade livsmedlen som finns ute i butikerna. Med Aromhusets gräddaromer i kombination med lite Sucralose alternativt StröSöt kan man själv skapa fantastiska bakverk, tårtor, glass och yoghurtmåltider utan att tillägga en enda kolhydrat eller kalori. Aromhusets vispgräddearom Banan är verkligen ett användbart tillskott i skafferiet och kan givetvis vispas med gräddsifon.