Sucralose ger naturlig söthet utan kalorier
Sucralose är socker utan socker. Hur märkligt det än låter så är det precis vad Sucralose är. Sucralose är ett sötningsmedel som är gjort på socker, men i slutprodukten finns inget socker kvar, blott sötma. Sucralose är därmed helt fri från kalorier och blodsockerstimulans.
Socker finner vi idag i nära nog allt vi köper för att förtära. Allting blir godare med en aning socker tillsatt och med avsikt på hur billigt och lättillgängligt det är så är det besvärligt att undvika socker även om man skulle önska.
Allt fler väljer att hålla sej frånvarande från socker. Sockret påverkar blodsockret negativt och gör att man enkelt lägger på sej extra vikt. Blodsockrets vajningar skänker oxå andra effekter, man blir pigg snabbt, , men sedan också enormt trött fort. Vid större sockerintag, som t ex när man äter godis, så är det lätt att en tag efter intag känna sej så less samt energifattig att man helst av allt bara vill kinesa. Den där sockerkicken man snackar om, som ger handlingskraft, varar inte särskilt länge.
Socker är också beroendeframkallande. När man antagligen har hamnat i sockerträsket, vilket är väldigt lätt hänt, så är det besvärligare än man kanske tror att komma ur. Många som har provat att både sluta röka och sluta äta socker vittnar om att det var många gånger tuffare att avstå sockret.
Abstinensen efter socker visar sej som irritation, rastlöshet, håglöshet, nedstämdhet, förtvivlan samt matthet. Somliga får också huvudvärk. De första dagarna är alltid svårast och efter ca ett par veckor sägs det att ens sockersug har stillats.
Stora sockerfällor är godis som godis, choklad, bakelser o dyl. Också drycker har ofta stort sockerinnehåll, värst är dricka, saft och sedan juice. Socker finns emellertid i betydligt fler matvaror och ej alltid är det glasklart att en sak är fullmatad med socker, ketchup är ett sådant dåligt föredöme.
Det är bäst för alla att minska ned på sockerkonsumtionen, särskilt om man är fet, sockersjuk, barn alternativt gravid. När sötsuget slår till är det viktigt att man antingen har diger självdisciplin eller ett val att äta. Med Sucralose i skafferiet har man alltid tillgång till något sött, som samtidigt inte skänker en de negativa effekter som socker gör.
Det finns en hel del sötningsmedel på marknaden, men de allra flesta är syntetiska samt vill man lägga om livsstil till en mer nyttig dylik så är kemiskt framställda substanser antagligen inte det första man ska starta flirta med. Sucralose är totalt naturligt, gjort modifierade sockermolekyler och har därför samma sötma som vanligt socker – fast multiplicerat 600 gånger. Sucralose har på grund av detta heller ingen obehaglig eftersmak.
Sucralose beter sig som socker och kan användas i allt från bakning till fika alternativt matlagning. När man använder Sucralose som ersättning för socker i bakning så kan det vara en idé att begagna varianten som är uppblandad med maltodextrin. Den Sucralosevarianten har lite kalorier men fortfarande enormt lite i jämförelse med vanligt socker, och ännu hyfsat lite att produkten rekommenderas av diabetikerförbund världen över. Man kan oxå begagna ren Sucralose, men då får man anpassa receptets övriga ingredienser så att degen blir så fixerad som man önskar.
Sucralose är godkänt samt rekommenderat i 40 länder, däribland Sverige, USA, Kanada, England och Australien. I Sverige finns Sucralose att köpa på www.allt-fraktfritt.com.