Sucralose ger naturlig sötma utan kalorier
Sucralose är socker utan socker. Hur märkligt det än låter så är det precis vad Sucralose är. Sucralose är ett sötningsmedel som är gjort på socker, men i slutprodukten finns inget socker kvar, bara sötma. Sucralose är därmed helt fri från kalorier och blodsockerstimulans.
Socker finner vi idag i nästan allt vi köper för att äta. Allting blir godare med lite socker tillsatt och med tanke på hur billigt och lättillgängligt det är så är det svårt att undvika socker även om man skulle vilja.
Allt fler väljer att hålla sig borta från socker. Sockret påverkar blodsockret negativt och gör att man lätt lägger på sig extra vikt. Blodsockrets vajningar ger också andra effekter, man blir pigg snabbt, men sedan också väldigt trött snabbt. Vid större sockerintag, som t ex när man äter sötsaker, så är det lätt att en stund efter intag känna sig så trött och energifattig att man helst av allt bara vill sova. Den där sockerkicken man pratar om, som ger energi, varar inte särkskilt länge.
Socker är också beroendeframkallande. När man väl har hamnat i sockerträsket, vilket är väldigt lätt hänt, så är det svårare än man kanske tror att komma ur. Många som har testat att både sluta röka och sluta äta socker vittnar om att det var många gånger tuffare att låta bli sockret.
Abstinensen efter socker visar sig som irritation, rastlöshet, håglöshet, nedstämdhet, hopplöshet och trötthet. Vissa får också huvudvärk. De första dagarna är alltid svårast och efter ca två veckor sägs det att ens sockersug har stillats.
Stora sockerfällor är godsaker som godis, choklad, bakelser o dyl. Även drycker har ofta högt sockerinnehåll, värst är läsk, saft och sedan juice. Socker finns dock i betydligt fler matvaror och inte alltid är det uppenbart att en sak är fullproppad med socker, ketchup är ett sådant exempel.
Det är bra för alla att dra ner på sockerkonsumtionen, särskilt om man är överviktig, diabetiker, barn eller gravid. När sötsuget slår till är det viktigt att man antingen har enorm självdisciplin eller ett alternativ att äta. Med Sucralose i skafferiet har man alltid tillgång till något sött, som samtidigt inte ger en de negativa effekter som socker gör.
Det finns en hel del sötningsmedel på marknaden, men de allra flesta är syntetiska och vill man lägga om livsstil till en mer hälsosam sådan så är kemiskt framställda substanser kanske inte det första man ska börja flirta med. Sucralose är helt naturligt, gjort modifierade sockermolekyler och har därför samma sötma som vanligt socker – fast multiplicerat 600 gånger. Sucralose har därför heller ingen obehaglig eftersmak.
Sucralose beter sig som socker och kan användas i allt från bakning till kaffe eller matlagning. När man använder Sucralose istället för socker i bakning så kan det vara en idé att använda varianten som är uppblandad med maltodextrin. Den Sucralosevarianten har lite kalorier men fortfarande väldigt lite i jämförelse med vanligt socker, och fortfarande så pass lite att produkten rekommenderas av diabetikerförbund världen över. Man kan också använda ren Sucralose, men då får man modifiera receptets övriga ingredienser så att degen blir så fast som man önskar.
Sucralose är godkänt och rekommenderat i 40 länder, däribland Sverige, USA, Kanada, England och Australien. I Sverige finns Sucralose att köpa på www.allt-fraktfritt.com.